top of page
  • Petra Skärbo

Högskoleprovet - aldrig någonsin!Nu har resultaten kommit för den första delen av det stora Högskoleprovet i Sverige som var i mars, så hur gick det då?


I går fick alla som skrev reda på hur det gick. Många gjorde det för första gången och många kan nog känna igen sig i det här: “Matten gick ok, men jag chokade totalt på svenskan! Jag fick 1,7 på matten, men 0,8 på svenskan.” Vad fan är till exempel en hedonist? Om man bara hade läst lite mer hade man insett att det är ju exakt vad man har varit lite för mycket av istället för att läsa böcker och svåra artiklar. Hedonist betyder nämligen livsnjutare.


Men hur är själva provet, förutom att det är ett stresstest av gigantiska mått? Detta speciella prov skedde bland annat i Åvas lokaler och det var ett prov som inte direkt gjorde så att Åvas elever börjar jubla förtjust av tanken på att göra det igen. En hemlig källa bekräftar att dramatik uppstod under provet. Flera reste sig helt enkelt upp skrikande att de aldrig någonsin ska göra om det, vilket kanske inte är det bästa att få höra om man tidigare inte har gjort provet. Dessutom har Cumulus nåtts av information om att självaste Rapunzel var på besök. Med det svingande håret och nynnandes på en ljuv melodi satt hon i samma klassrum som ett par förvånade Åva-elever. Med sitt gigantiska hår välte hon allt som stod på bänken bakom.


Text: Petra Skärbo


bottom of page