• mikaelsundin0

När TEG:s tigrar blev till kattungar

Söndagen den 17 oktober, dagen alla åvaiter väntade på… nämligen, fotbollsmatchen. Under en period har gymnasieskolorna Tibble, TEG och Marina organiserat fotbollslag i var sin skola för att möta grannskolorna för skojs skull.


Efter ett tag fick Åva elevkår äntligen styra upp ett eget fotbollslag som fick det något mystiska namnet Rustici, och söndagen den 17 oktober mötte laget TEG:s Tigrar i första matchen. Matchen ägde rum på Hägernäs IP och redan innan matchens start bildades en stor folkmassa för att heja på respektive lag. Vi uppskattar att mellan 700 och 1000 pers var där och då är det ju helt fantastiskt att det inte inträffade en enda incident.


Rustici vann helt rättvist med 3-1, efter två snygga mål och ett självmål från Tigrarnas sida. I slutminuterna släcktes ljuset, och det blev kolsvart på planen. Många blev förvirrade och sprang runt som att det vore en kycklingfarm. Vissa trodde att matchen slutade, trots att det inte hördes en vissling från domaren, men efter ett tag tändes ljusen och matchen fortsatte där den avslutade.


Med tanke på att Rustici endast hade två träningar innan matchen blev många chockade över resultatet. Detta har lett till att TEG:s Tigrar numera blir sedda som kattungar medan Rustici gjorde en debut på hög nivå. Alla åvaiter håller huvudet högt nu, men ingen vet vad som kan hända under nästa match i vår.


Xoxo Cumulus