top of page
  • Cumulus Skoltidning

Vad döljer sig i Åvas djup?Vad döljer sig egentligen i Åvas djup? Vad döljer sig i den stora bruna och uråldriga betongklumpen i Täby? Vad döljer sig bland människorna i Åva – en skola som funnits i 47 år? Det kan man fundera på och det är just detta papperstidningen kommer att handla om. “Djupet”, men vad är det och vad kan det vara egentligen?

Det kan faktiskt vara många saker, allt från ett havsdjup såsom Marianergraven på 10994 m under havsnivån till den djupaste punkten du kan nå en människa genom kommunikation eller kanske är det att finna djupet inom dig själv, en sida du inte trodde fanns. Du kanske redan nu tänker att djupet endast är den punkt där havet når sin botten, att det det är där allt hamnar som havet tar. Djupet behöver såklart inte betyda vatten utan vad som döljer sig under ytan på det vi ser. Djupet kan helt enkelt vara många olika saker då det är ett brett ämne.

Om du är intresserad av Åvas djupaste hemligheter, vad finns på våning 1 eller på taket, en präst som ger oss berättelser om galna pranks från hans tid på Åva, eller den djupa historien bakom det ökända instagramkontot “avaspreadlove” så är årets papperstidning helt enkelt något för dig att sätta dig ner och börja läsa. Jag lovar dig, du kommer att fastna för något, det finns något för alla, tidningen i år är fylld av “gott & blandat”. I år har tidningen verkligen med allt du kan tänka dig, den är speciell eftersom det finns så många olika djupa ämnen och perspektiv som den tar upp. Du kommer få reda på saker du inte visste var sant och tidningen är djupt fängslande kan jag lova dig. Läs den när den kommer ut den 4:e juni! Håll ut åvaiter!


Text: Clara Thorander

Bild: Clara Thorander

bottom of page